روز موعود فرارسید و محیط زیستی ها با روی کار آمدن خانم دکتر معصومه ابتکار معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور، روح تازه ای گرفتند. جلسه ای با حضور ایشان و آقای دکتر اسماعیل کهرم، بوم شناس و فعال محیط زیست ایران، نمایندگان سمن ها (NGO) و نمایندگان HSE صنایع بزرگ در سالن سازمان محیط زیست استان اصفهان در ساعت 8:00 بامداد با عنوان صبحانه کاری به مدت 2 ساعت برگزار شد.

در این هم نشینی نمایندگان ذوب آهن، فولاد مبارکه و 15 سازمان مردم نهاد مشکلات پیش رو را بیان کردند و در پایان معاون رییس جمهور سخنرانی کردند. ایشان با بیان اینکه دولت یازدهم با مشکلات زیادی در حوزه ی صنعت ، اقتصاد و همچنین اعتبارات مواجه است، تصریح کرد: مشکلات محیط زیست موجود در کشور به وضعیت بحرانی خود رسیده اند. ابتکار با اشاره به اینکه وضعیت دریاچه ارومیه ، تالاب گاوخونی ، رودخانه کارون و تالاب هامون از مشکلات موجود در محیط زیست کشور می باشد، اظهار داشت: 4 شهر از 10 شهر آلوده جهان از شهر های ایران می باشد که این امر نیز مشکلات زیست محیطی زیادی را ایجاد خواهد کرد. ابتکار بسیاری از این مشکلات را در نتیجه سوء مدیریت و بی توجهی به یک سری از ملاحظات موجود در واقعیت های کشور عنوان کرد و اظهار داشت: استفاده بیش از حد از ظرفیت های طبیعت و توسعه بیش از حد صنعت سبب ساز بسیاری از مشکلات محیط زیست شده است. وی ردپای اکولوژیک را یکی از موضوعات مطرح شده در این بحث عنوان کرد و افزود: استفاده بیش از حد از ظرفیت های موجود در طبیعت جواب معکوس خواهد داشت و طبق نظر دانشمندان این امر اتفاقاتی را ایجاد می کند که هیچ یک از مردم جهان از آن مصون نمی مانند. نیز در رابطه با تالاب گاوخونی بیان نمودند که سهم بندی منطقی با رعایت حقآبه تالاب گاوخونی در دستور کار قرار خواهد گرفت که در این راستا با وزارت نیرو مذاکره نمودند.




در پایان آقایان مهدی فاتح، نوید حسنی و فریدون لطفی به نمایندگی از جمعیت دوستداران طبیعت شهرستان نجف آباد دو نامه درباره چالش های زیست محیطی شهرستان به خانم دکتر سپردند و با آقای دکتر کهرم در شرح معضلات زیست محیطی شهرستان تبادل نظر نمودند.
عنوان یکی از نامه ها پارک لاله و احتمال تبدیل آن به مصلا و نامه ی دیگر در 6 مورد زیست محیطی به شرح زیر بود :
1. سد خمیران (شهید محمد منتظری) :
جهاد سازندگی برای جلوگیری از سیلابهای فصلی و ایجاد تفرجگاه این سد را بر رودخانه مرغاب در سال 1360 احداث کرد و وزارت نیرو با تحویل این پروژه، دیوارهی سد را مرتفع ساخت که موجب خشکشدن قنوات و آبهای زیرزمینی دشت کرون و نجفآباد تا نزدیکی اصفهان (فلاورجان) شده است. لازم به ذکر است که در اثر وزش باد و تابش خورشید سالانه حجم زیادی از این آب تبخیر میشود و همچون یک آبگرمکن دمای منطقه را بالا برده است.
2. سیستم فاضلاب :
شهرستان نجفآباد با جمعیتی بالغ بر سیصد هزار نفر هنوز دارای سیستم فاضلاب نیست، هرچند که انشعابهای اصلی کشیده شده است و از طرفی تصفیه خانهی آن در محلی نزدیک خود شهر قرار گرفته است که در اندک زمانی پس از راهاندازی خود به یک معضل زیست محیطی تبدیل میشود.
3. پناهگاه حیات وحش قمیشلو :
منطقه قمیشلو از زمان ضل سلطان به عنوان اولین شکارگاه معرفی شد که در سال 74 با وسعت 85750 هکتار به عنوان پناهگاه حیات وحش قمیشلو تعریف شد. شوربختانه ساخت اتوبان نجفآباد به کاشان در دههی 80 که 35 کیلومتر آن از این منطقه میگذرد، باعث دسترسی آسان شکارچیان و تصادف حیوانات هنگام عبور از اتوبان شدهاست.
4. دفع اصولی زباله :
بزرگترین مشکل بشر امروزی دفع زباله و به ویژه شیرابهی آن است. در روند رایج سیستم دفع، شیرابهی زبالهها به خاک و سفرههای آب زیرزمینی نفوذ میکند و سوزاندن زباله هم هوا را آلوده میکند. نجفآباد هم با وجود شرکت مدیریت پسماند از این امر مستثنی نیست و شهرداری اقدام به دفع غیر اصولی زباله در بخشی از منطقهی حفاظت شدهی قمیشلو نموده است.
5. ناوگان حرکتی درون شهری :
شعار محیط زیست استفاده از وسایل نقلیهی عمومی است ولی افسوس که در ایران این وسایل سهم به سزایی در آلودگی هوا دارند و در شهرستان نجفآباد نیز مینیبوسها و اتوبوسهای فرسودهی گازوییلی در مرکز شهر سرانهی اکسیژن را کاهش دادهاند و دود را جایگزین آن کردهاند و آمار سرطان افزایش یافته است.
6. ایجاد کمربند سبز در شهرکهای صنعتی :
سود دهی صنعت برای افراد خاص و آلایندگی آن برای محیط زیست است. پس ایجاد کمربند سبز، فیلترینگ، تصفیه خانه، مانیتورینگ کنترل کننده و دفع اصولی ضایعات صنعتی بایستی در صنایع لحاظ شود. شهرستان نجفآباد هم با داشتن شهرکهای صنعتی پنجگانه از این امر مستثنی نیست.